Post leczniczy dr Ewy Dąbrowskiej

To nie jest głodówka! Nowatorska metoda oczyszczania organizmu przy pomocy odpowiednio skomponowanej diety z owoców i warzyw dostarcza enzymów, mikroelementów, witamin, oraz przywraca równowagę przemiany materii. Efektem ubocznym tej kuracji może być redukcja masy ciała.

Od wieków ludzie na ziemi stosowali różnego rodzaju posty. Wiele religii kultywuje posty i nikt się nad tym nie zastanawiał że ma to znaczenie nie tylko kultowe ale przede wszystkim zdrowotne.Tak. Post leczy, a badania dr Ewy Dąbrowskiej potwierdzają to.
Od wielu już lat zajmuję się żywieniem ludzi, ponieważ zawsze przywiązywałam dużą wagę do produktu wyjściowego, z którego jest przygotowany posiłek. Postanowiłam leczyć ludzi jedzeniem.
Jest wiele schorzeń, których skutki można złagodzić lub całkowicie wyleczyć, stosując odpowiednią dietę. Coraz więcej naukowców pracuje nad udoskonaleniem diet leczniczych. Przy wyeliminowaniu pewnych produktów z codziennej diety można przywrócić zdrowie jedzeniem. Post leczniczy wprowadza organizm w stan samooczyszczania i dlatego warto go wprowadzić do swojego życia.
Dr Ewa Dąbrowska w swojej książce „Przywracać zdrowie żywieniem” pisze: „W przypadku braku postów organizm zostaje pozbawiony możliwości samooczyszczenia. Przerwanie dowozu białka i tłuszczu doprowadza do zużycia własnych, zwyrodniałych białek, złogów tłuszczu, cholesterolu (odżywianie wewnętrzne)”.

Bardzo dużo dobrego słyszałam o poście leczniczym dr Ewy Dąbrowskiej więc postanowiłam uczestniczyć w szkoleniu prowadzonym przez jego autorkę. Po długiej rozmowie z Panią Doktor poprosiłam o rekomendacje dla mojej firmy „Dieta Eco” w celu stosowania jej metody oczyszczania organizmu dla moich pacjentów.
Dostałam zgodę i jeszcze się okazało, że jako jedyna w Polsce poprosiłam dr Ewę Dąbrowską o rekomendacje. Ponieważ przeszłam sama na post leczniczy zaczęłam wymyślać różne dania, sałatki, koktajle, zupy z niewielu produktów dozwolonych w tej diecie i wtedy okazało się, że w trakcie tej kuracji również można jeść smacznie i zdrowo. Jestem zafascynowana efektami mojego sześciotygodniowego postu. Uczucie głodu mija już po kilku dniach, a samooczyszczenie jest fenomenalne. Efekt to ubytek wagi o 13 kg, świetna forma fizyczna, a także psychiczna. Post może trwać od 2 do 6 tygodni.
Polecam, naprawdę pomaga!

Małgorzata Roszkiewicz
www.dietaeco.pl

WAŻNE ZASADY W TRAKCIE STOSOWANIA POSTU DR EWY DĄBROWSKIEJ:

• Przed posiłkiem najpierw pijemy, potem jemy surowe warzywa, a następnie gotowane na ciepło.

• W ciągu dnia należy wypić ok 2 litrów napojów: dozwolona jest kawa zbożowa, herbaty ziołowe lub owocowe, woda mineralizowana.

• Zakaz spożywania słodyczy: cukru, słodzików, miodu.

• Posiłki możemy doprawić do smaku: ziołami świeżymi i suszonymi, papryką , pieprzem, kurkumą, curry, cynamonem, solą ziołową, czosnek jest wskazany w dużych ilościach.

 UWAGA! NIE KAŻDY MOŻE STOSOWAĆ TĘ DIETĘ:

•  Osoby cierpiące na przewlekłe schorzenia i stosujące regularnie różne leki, przed podjęciem postu dr Ewy Dąbrowskiej koniecznie powinny odbyć wizytę u lekarza i zasięgnąć jego porady czy nie wpłynie ona niekorzystnie na działanie przyjmowanych leków.

• Dieta dr Dąbrowskiej, tak jak inne posty, jest wykluczona w przypadku kobiet w ciąży i karmiących, dzieci i młodzieży, osób z niedowagą. Na post nie mogą sobie pozwolić osoby chorujące na nadczynność tarczycy.

 

 

 

 

 

 

 

 

PRZYKŁADOWE MENU NA DWA TYGODNIE

Pierwszy tydzień

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Krem kalafiorowy.
II ŚNIADANIE:
• Shake marchewkowo-pomarańczowy.
OBIAD:
• Sałatka: kalarepa z koperkiem i chrzanem;
• Ratatuj warzywne na gorąco.
PODWIECZOREK:
• Sałatka z mixem papryk, szczypiorkiem i pietruszką;
KOLACJA:
• Zupa warzywno-koperkowa;
• Sok z kwaszonej kapusty.
Życzymy smacznego!

CZWARTEK

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa krem brokułowa.
II ŚNIADANIE:
• Jabłko pieczone.
OBIAD:
• Sałatka wiosenna;
• Zupa jarzynowa z kalafiorem.
PODWIECZOREK:
• Capresse z cukinii i marchewki, zioła.
KOLACJA:
• Biała kapustka z koperkiem;
• Sok z kwaszonej kapusty i marchewki.
Życzymy smacznego!

 WTOREK

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa pieczarkowa.
II ŚNIADANIE:
• Arbuz z grapefruitem;
OBIAD:
• Sałata lodowa z rukolą i radicchio;
• Pieczone warzywa: marchewka, por, kalafior z sosem pietruszkowym.
PODWIECZOREK:
• Sałatka z ogórka małosolnego z koperkiem i rzodkiewką.
KOLACJA:
• Bigos warzywny;
• Sok z marchewki i buraków z cytryną.
Życzymy smacznego!

PIĄTEK

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa włoska z pomidorami.

II ŚNIADANIE:
• Mus jabłkowo-śliwkowy.
OBIAD:
• Mizeria z koperkiem, czerwoną cebulką i octem jabłkowym;
• Kapusta faszerowana warzywami – gołąbki w sosie pomidorowym.
PODWIECZOREK:
• Sałatka z rzodkiewki i kalafiora.
KOLACJA:
• Warzywa pieczone;
• Shake szpinakowe z sokiem z kwaszonej kapusty.
  Życzymy smacznego!

NIEDZIELA

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Muślinowy krem z dyni.
II ŚNIADANIE:
• Grapefruit z gruszką.
OBIAD:
• Sałata lodowa z warzywami;
• Warzywa gotowane z ziołami.
PODWIECZOREK:
• Surówka z kiszonej kapusty z kolorową papryką i czerwoną cebulką.
KOLACJA:
• Bigos z pomidorami;
• Sok z kiszonej kapusty.
Życzymy smacznego!

ŚRODA

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa z cukinii.
II ŚNIADANIE:
Mus jabłkowo-marchewkowy;
OBIAD:
• Sałatka z warzywami;
• Gulasz warzywno pieczarkowy.
PODWIECZOREK:
• Makaronik warzywny.
KOLACJA:
• Duszona marchewka z chrzanem (na ciepło);
• Sok z kwaszonej kapusty.
Życzymy smacznego!

SOBOTA

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa ze świeżego ogórka z kurkumą.
II ŚNIADANIE:
• Ananas z jabłkiem.
OBIAD:
• Sałatka z pomidora z bazylią;
• Zupa z  warzyw i koperku.
PODWIECZOREK:
• Carpaccio z pieczonego buraka z blanszowaną kalarepką.
KOLACJA:
• Grillowany bakłażan i cukinia, sos barbecue;
• Sok z marchwi.
Życzymy smacznego!

Drugi tydzień

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa szczawiowa
II ŚNIADANIE:
• Mus pomarańczowo-marchewkowy
OBIAD:
• Surówka z kwaszonej kapusty z papryką;
• Zupa kalafiorowa z cząstkami kalafiora.
PODWIECZOREK:
• Warzywa do chrupania.
KOLACJA:
• Ratatuj warzywne;
• Sok z buraka z selerem naciowym.
Życzymy smacznego!


CZWARTEK

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa pieczarkowa.
II ŚNIADANIE:
• Mus marchewkowo ananasowy.
OBIAD:
• Surówka z ogórka z makaronikiem z białej rzodkwi, natka;
• Barszcz ukraiński z włoską kapustą.
PODWIECZOREK:
• Capresse  z kalarepki i pomidora z bazylią.
KOLACJA:
• Jarmuż pieczony z kapustą pekińską, skropiony sokiem z czosnku;
• Sok z kapusty białej.
Życzymy smacznego!

 WTOREK

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa jarzynowa azjatycka.
II ŚNIADANIE:
•  Jabłko tarte z czarną porzeczką;
OBIAD
• Mix sałat z warzywami;
• Zupa buraczana.
PODWIECZOREK:
• Shake pomidorowo-warzywny.
KOLACJA:
• Warzywa grillowane z sosem barbecue;
• Sok z marchewki.
Życzymy smacznego!

PIĄTEK

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa kalafiorowa.

II ŚNIADANIE:
• Mus jabłkowo-żurawinowy.
OBIAD:
• Surówka z białej kapusty z marchewką i natką pietruszki;
• Papryka faszerowana.
PODWIECZOREK:
• Marchew tarta z cynamonem.
KOLACJA:
• Zupa z cukinią;
• Sok z kwaszonej kapusty.
  Życzymy smacznego!

NIEDZIELA

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa warzywno-kapuściana.
II ŚNIADANIE:
• Jabłko tarte ze śliwką.
OBIAD:
• Cukinia z ogórkiem kwaszonym i koperkiem;
• Krem z pieczarek i warzyw.
PODWIECZOREK:
• Mix sałat ze szczypiorkiem i pomidorem.
KOLACJA:
• Warzywa grillowane z rozmarynem i czosnkiem, sos barbecue;
• Sok z kiszonej kapusty.
Życzymy smacznego!

ŚRODA

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa koperkowa.
II ŚNIADANIE:
Mus truskawkowy z selerem;
OBIAD:
• Surówka z kapusty i pietruszki;
• Zupa warzywna z dynią.
PODWIECZOREK:
• Surówka z pieczonego buraka i ogórka kwaszonego.
KOLACJA:
• Warzywa na parze sos czosnkowo koperkowy;
• Sok z kwaszonej kapusty.
Życzymy smacznego!

SOBOTA

ŚNIADANIE:
• Zakwas buraczany (dolej gorącej wody i wypij);
• Zupa z kalarepą i kolendrą.
II ŚNIADANIE:
• Shake owocowo-warzywny.
OBIAD:
• Mix sałat z warzywami skropiony sokiem z cytryny;
• Flaczki z boczniaka.
PODWIECZOREK:
• Rzodkiewka z selerem i szczypiorkiem.
KOLACJA:
• Kapusta Pak Choi z papryką pieczoną i ziołami;
• Napój zielony z rukoli, soku z selera naciowego i marchewki.
Życzymy smacznego!
CENNIK

Ceny diety dr Ewy Dąbrowskiej

Okres na jaki zamawiamy dietęCENA ZA DZIENNY ZESTAW
JEDEN TYDZIEŃ75 zł
DWA TYGODNIE I DŁUŻEJ69 zł
42 DNI (całkowite oczyszczenie organizmu)66 zł
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!